Smakfull uppvisning av vinsamlingen

Drömmer du om att kunna visa upp din originella och värdefulla vinsamling på ett smakfullt sätt som speglar stilen hos din samling? Vinsamligen är trots allt en spegling av din egen personlighet och dina smaker, så varför inte också låta inredningen tala för vem du är som person? Ett vinställ är mer än bara förvaring, det är också dekoration och en perfekt “conversation starter”. Istället för att ha ett alldagligt vinskåp, skaffa något som fångar ögat så fort man kliver in i rummet! Ett häftigt exempel på ett kreativt vinställ är http://www.houzz.com/photos/19730645/Cyan-Design-Wall-Wine-Storage-X-79720-contemporary-wine-racks. Alla kan inte ha den sortens vinställ man oftast ser i film, där en hel vägg täcks av vinflaskor. Ju större vinställ desto viktigare är det dessutom att det är ett svalt och torrt rum, oftast en källare, vilket inte är en möjlighet för alla. Med detta mindre vinställ blir det lättare att hitta områden i villan eller lägenheten där vinet får vara i den miljö den trivs bäst i. Den enkla, böjda designen ärperfekt en modern estetik och kan enkelt passa in med de mästa möbleringarna.
Den som är mer vågad bör dock testa denna skönhet: https://www.allmodern.com/Sequeira-8-Bottle-Wall-Mounted-Wine-Rack-WDMG1937-WDMG1937.html . Detta vinställ från World Menagerie är lika mycket praktisk förvaring av vinflaskor som det är ett konstverk att hänga bredvid sina tavlor. Detta vinställ tar tydlig inspiration från modernismen, där geometriska former arrangeras osymetriskt, och likt många av modernismens mest kända verk utmanar vinstället våra fördomar om konst och dess innebörd. Vinstället utmanar även våra fördomar om vad ett vinställ verkligen är. I funktion är den detsamma som andra, men i form och design är den så annorlunda som det går. Bristen på symmetri hos de geometriska formerna upprepas i asymmetrin hos vinflaskorna. Detta vinställ är sannerligen en riktig tankeställare.

vinkallare1

https://www.allmodern.com/Danya-B-Two-Men-Carrying-a-Bottle-Wine-Holder-ZI7237-DNB1829.html Ett mycket enkelt vinställ, men med kraftfull symbolism. Två män som kämpar med att hålla upp en vinflaska. Tankarna vandrar till livets hårda arbete, till de osynliga svårigheterna hos de som producerar vad vi så lättsamt konsumerar, kanske tillochmed till slaveriet och dess ondska. Detta är ett ödmjukt vinställ som uppmuntrar reflektion om livet lika mycket som den uppmuntrar reflektion om vinet. Låt den sitta i mitten av rummet, där alla kan beundra och betänka den, utan att den någonsin behöver komma på tal. Den tar inte upp plats i rummet, men den tar upp plats i våra sinnen.

vinkallare2

För dessa sorters vinställ, vars kvalitet är lika mycket dess visuella delar som dess praktiska, är det viktigt att förse dem med god belysning. Därför rekommenderar vi att du inkluderar högkvalitativa LED-lampor vid din inhandling av vinställ-. Det säkraste valet är att gå med Xcen’s LED-spottar. De finns tillgängliga på http://www.xcen.se/led-spotlights/led-spottar-for-skap-hyllor. Lycka till med era val!