Matkasse till vinet

Som vinkännare blir det mycket fokus på vin, vin och åter vin. Det finns så pass många aspekter av ett gott vin, aroman, själva smakupplevelsen, årgången, fylligheten, tillfället i fråga, hur den varit lagrad, och så vidare, att det räcker och blir över. Oftare än sällan har just mitt stora intresse för vin orsakat att jag glömt av att äta en större middag, eller rentav hoppat över frukosten, just för att jag… helt enkelt glömmer av mig.

OK, det är inget vanligt problem, och jag förstår om du som läser inte kan relatera. Poängen är, att det finns flera komponenter när det kommer till att vara en grym vinkännare. En av de stora områden som man måste ha pejl på som vinkännare är att också veta precis vilket vin som går ihop väl med vilken sorts mat. Det är ju drygt att servera en luftig äggomelett till ett rött, mustigt vin till exempel. Gör man fel så blir det som att blanda tandkräm med apelsinjuice, en extremt obehaglig känsla.

Och det är här jag gjort fel än så länge, och många andra med mig. Jag vet helt enkelt för lite om smakkombinationer och vad som passar till vilken maträtt. Men jag har justerat det nu, genom att beställa en matkasse som kommer direkt till min dörr varje vecka. Där får jag dessutom olika typer av råvaror så jag kan experimentera varje vecka med olika viner och maträtter. En fantastisk grej.

Aspirerar du på att bli bättre på viner och olika smaker så rekommenderar jag verkligen att du abonnerar på en matkasse, alternativt att du börjar handla mat på nätet. Att få en matkasse levererat till dörren har många fördelar – inte bara får du lov att prova nya viner med olika maträtter varje vecka, matkassen i sig är oftast varierad och ser till dina kostbehov. Priser kan vara lite kluriga, men olika jämförelsesajter gör det enkelt att hitta matkasse med bäst pris.

Rekommenderas högt! Du kommer inte ångra det!